Uitslaande woningbrand Budel-Schoot

Budel-Schoot – (Foto’s) De hulpdiensten zijn in de nacht van zondag op maandag rond 1.35 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Wethouder Lammersplantsoen in Budel-Schoot.

Ter plaatse was in een hoekwoning een brand ontstaan. Het vuur greep snel om zich heen. De bewoners, een gezin van twee volwassenen en drie kinderen, wisten zichzelf en met hulp van buurtbewoners zichzelf in veiligheid te brengen. De bewoners zijn ter plaatse gecontroleerd door het ambulancepersoneel evenals een buurtbewoner die lichtgewond was geraakt aan zijn hand. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

De brand breidde zich snel uit en er werd opgeschaald naar ‘middel brand’. Er werden twee blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet om de brand te bestrijden. Rond 2.15 uur was de brand onder controle en ging de brandweer over tot nablussen.

De woning is zwaar beschadigd geraakt en onbewoonbaar. De bewoners worden elders opgevangen. Bij de aangrenzende woning was rook naar binnen gekomen en werd geventileerd. Wat de oorzaak van de brand is, is nog onbekend.

Video via Youtube

https://youtu.be/SabtdPa9DFs

[nggallery id=’5896′]