Het Kerstconcert van het Weerter Mannenkoor afgelopen zaterdag was in alle opzichten geslaagd.

Het sfeervolle Fatimahuis is bij uitstek geschikt voor dit soort uitvoeringen en zeker een vol huis stimuleert tot mooie prestaties. En die werden geleverd! Het Weerter Mannenkoor zong op prima wijze het geëigende repertoire, bij enkele nummers ondersteund door eigen solisten of de uitstekende Belgische sopraan Sabrina Ghislain. Zij zong ook solo een aantal nummers al dan niet met begeleiding van pianist Mike Neyens. De jeugdige Sanne Borgers maakte een uitstekend debuut.

Maar de grote verrassing van de avond kwam van eigen bodem. De jongedames van het Weerter koor Giocoso presenteerden onder leiding van Rita Scheffers een stralend optreden dat menigeen kippenvel bezorgde. De term ‘engelenkoor’, die hier en daar opklonk was niet misplaatst. Een fantastisch homogene klank onderstreepte dat de gouden medailles bij het wereldkampioenschap in Riga niet geflatteerd waren. Koorzang ten top!

Op de gezellige en lange nazit ter afronding overheerste grote voldoening over deze mooie Kerstavond.