Auto botst met paard

Heythuysen – (Update) De hulpdiensten zijn vrijdag omstreeks 22.30 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval in Heythuysen.

Op Aan de Heibloem was een personenauto in botsing gekomen met een paard. De auto sloeg vervolgens over de kop en belandde in de naastgelegen greppel. Het paard is vervolgens weggevlucht. De hulpverleners ontfermden zich over de bestuurder van de auto en zijn op zoek naar het paard.

De brandweer werd gealarmeerd voor een mogelijke technische bevrijding. De bestuurder kon op eigen kracht het voertuig verlaten en is ter plaatse in de ambulance nagekeken. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

5 paarden

Volgens buurtbewoners zijn er 5 paarden ontsnapt uit de wei. Vier paarden heeft men kunnen lokaliseren, maar een paard wordt nog vermist. Omdat hij geraakt is door de auto zal hij waarschijnlijk gewond zijn geraakt. Hij is daarna in het naastgelegen bosgebied gevlucht.

Update

Het paard is gevonden en maakt het, net als de bestuurder van de auto, goed. Dat meldt de politie via Instagram.