Prinses Mara van de Vêrkusköp

Mara Janssen is vrijdagavond uitgeroepen tot de aller eerste jeugdprinses van V.V. Vêrkusköp.

Mara is 1 x 11 jaar jong en een dochter van Yolanda en Bart Janssen, die je wellicht al kent van de Waerse Kûj. Mara heeft ook een lief zusje Fay.

Door de week proberen ze Mara bij Brede School Moesel het een en ander bij te brengen. Van maandag t/m donderdag heeft ze les van meester Rob, maar op vrijdag is het feest! Want dan komt haar peettante Silvia voor de klas staan en probeert ze iedereen wat slimmer te maken.

Voor dat het vastelaovendj-seizoen begint is Mara al volop bezig met de voorbereidingen van de ‘Wichter Boonte Middig’ bij de Vêrkusköp. In haar vrije tijd blaast ze trompet bij de harmonie van Weert-Zuid. Ook maakt ze deel uit van dansgroep Blizz omdat ze heel graag danst en dit aan anderen laat zien. Daar heeft ze ook gekozen voor de orde van ’t kwante danseresje’.

Naast de jeugdraad van 11 heeft Mara ook twee adjudanten Faye Hansen & Febe Baeten. Samen zullen ze er een groot feest van maken.

Het is voor Mara altijd een grote droom geweest om ooit jeugdprinses te worden. En die droom komt nu eindelijk uit. Ze is de aller eerste jeugdprinses van V.V. de Vêrkusköp. Daar heeft het devies dan ook mee te maken: “Dit joar es vastelaovendj een groeet succes, want ich bin eur jeugdpreenses”.