Brand in Woonzorgcentrum Hushoven

Update 22.36u – (Foto’s) De hulpdiensten zijn maandagavond omstreeks 21.40 uur gealarmeerd voor een brand in het Woonzorgcentrum op Hushoven.

In een kamer van een bewoonster op de eerste verdieping was rookontwikkeling ontstaan. De bewoonster van de kamer werd gered door een BHV’er, zo meldt de brandweer. Een ambulance werd gealarmeerd om de bewoonster en BHV’er te controleren op verwondingen en rookinhalatie.

Uit voorzorg werd er opgeschaald naar ‘middel brand’ en gingen er twee blusvoertuigen naar het woonzorgcentrum. Eenmaal ter plaatse was de situatie al snel onder controle en werd er afgeschaald naar ‘kleine brand’. De brandweer is bezig met het ventileren van het pand.

De bewoonster is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak was een plastic placemat op een kookplaat. Door verhitting van het plastic is er rookontwikkeling ontstaan. Er is verder geen brandschade aan de woning.

[nggallery id=’5942′]