Frank Stijnen prins Vêrkusköp

Frank Stijnen is de nieuwe Prins van V.V. de Vêrkusköp. Frank is een zoon van Frenske van Spijk van Thieu en Maria van café zaal Stijnen op Boshoven, ook wel bekend as Frenske de Stucadoor.

Zijn moeder is Lies Kissen van To en Gradje Kissen van de meelhandel in de Budelder bossen. Frank heeft altijd op Fatima gewoond totdat hij samen met zijn vrouw Linda een huis kocht op de Kokmeeuw op de Graswinkel. Vanaf die tijd is hij verzot op Weert Zuid.

Zijn vrouw Linda is een dochter van Henny van de Poort en van Gerrie van Henk Verhees van het oude St. Jozefgebouw. Frank denkt de meeste mensen haar wel kennen, want door de week werkt ze als kapster bij Kapsalon Wigbert op de Maaspoort. Samen hebben ze een dochter genaamd Veerle. Ze is 10 jaar oud en ook compleet verzot op vastelaovundj.

Frank verdient zijn boterham bij Dorel. Bij de meeste mensen beter bekend van de Maxi Cosi autostoeltjes en Quinny kinderwagens. Daar is hij Repair Engineer, en zorgt hij ervoor dat die dingen ook allemaal weer gerepareerd kunnen worden, mochten ze defect gaan.

Als Frank thuis komt en hij heeft tijd over, dan besteed hij die graag aan een aantal hobby’s. De eerste is natuurlijk vastelaovundj vieren. Als de vastelaovundjs kleren weer de kast in gaan dan begint het te kriebelen om weer de weg op te gaan op zijn racefiets. Dat heeft hij 25 jaar als fanatiek wedstrijdrenner gedaan maar nu doet hij dat een beetje rustiger aan bij de wielerclub in Stramproy met een paar oud renners uit Weert en omstreken.

Vanaf eind september beginnen zijn creatieve handjes weer te jeuken en duiken zij met een aantal dames en heren de loods in om te bouwen aan de decors voor de Bonte Avond in de stad.

Adjudanten

Dit seizoen gaat Frank niet alleen met mijn vrouw en dochter op pad maar ook met een sjiek gevolg. Zijn gevolg bestaat ten eerste uit Kris Vankerkom. Hij is nu niet alleen zijn schoonbroer maar ook zijn adjudant. Hij is namelijk getrouwd met mijn zus en zijn vrouw Carolien.

De tweede adjudant is Jeroen Wilbers met zijn vrouw Marieke. Samen hebben ze twee kinderen genaamd Tom en Ries. Hij was de nachtvorst van V.V. Niks Dao en mijn vriend uit die vereniging. Ook het decor bouwen doen ze samen.

Dan heeft Frank ook nog een derde adjudant en dat is Denny Hansen met zijn vrouw Wendy. Zij hebben twee kinderen met de naam Faye en Quinty. Doordat hun kinderen bij elkaar op de dagopvang zaten zijn ze vrienden geworden.

Als laatste hebben ze dan nog in het gevolg hun goede vriendin en mijn eigen kledingdame Ilona Wijntjes.

Onderscheiding en devies

In zijn onderscheiding heeft Frank al zijn hobby’s terug laten komen. Een wielrenner, want dat heeft hij heel lang gedaan. Een paar potten verf vanuit het decor bouwen en een fietswiel met spijken, natuurlijk omdat hij er een van Spijk is en daar is hij trots op!

De orde is dan ook: Orde van ut Spijkske

Met deze vrienden en vriendinnen in het gezelschap en mijn kleine collega jeugdprinses Mara en heel Weert Zuid gaan ze er een geweldige vastelaovundj van maken, onder zijn devies: Met völ plezeer en kuit. Vastelaovundj veere vae op Wieërt Zuid!