(Foto’s) Kim Huijerjans zal in 2018 de jeugdvastelaovendj op Bosseve voorgaan. Op vrijdag 5 januari werd na de bekendmaking van de jeugdraad Kim I uitgeroepen als jeugdpreenses van de Brökwagters.

Kim is 12 jaar en woont samen met haar vader Gerard, moeder Erna en zus Yvette (die nog in de jeugdraad van 2010 zat) aan de Boshoverweg 10. Kim zit in groep 8 van OBS de Uitkijktoren en heeft als hobby’s scouting, bordjesdrager bij schutterij St. Oda, maar nu natuurlijk 6 weken vooroplopen bij de Brökwagters!

Als adjudanten heeft Kim gekozen voor Kim Nijsen en Dena Thijs. Opvallend is dat geen van drieën bij elkaar op school zit: Kim zit op het Palet en Dena op de Odaschool. Ze kennen elkaar van de vastelaovendj op Bosseve waar ze altijd samen te vinden zijn. Ze doen ook alle drie mee aan de wichter boônte middig op 13 en 14 januari.

Kim wordt vaak ‘witte’ genoemd en heeft daarom haar onderscheiding ingesteld in de “Orde van ’t Witte Köpke”

Ze gaat de jeugd van de Brökwagters voor onder haar devies:
“Mét dees daag gein gepaaf, mer drej kieër Bosseve alaaf!”

De nieuwe jeugdraad wordt gevormd door Wouter Houben (OBS), Janneke Lempens (Montesori), Axel Frenken, Ties de Groot, Ries Grosfeld, Vins Gerits, Lisa Kwaspen, Jorn Luijkx, Jens Reinders, Daantje Snoek en Lisa Stijnen (allen Odaschool).

Met jeugdpreenses Kim I voorop gaat het dit jaar weer een geweldige vastelaovendj worden op Bosseve!