Kupers neemt BBA Tours over

Algemeen Economie Weert 1 reactie 3 min. leestijd

Per 1 januari 2018 heeft Kupers Touringcars uit Weert de bedrijfsactiviteiten overgenomen van BBA Tours uit Tilburg en het daaraan gelieerde Air Express Bus.

De vestiging in Tilburg zal blijven bestaan en de touringcars zullen het logo van BBA Tours blijven voeren. Beide partijen zijn bijzonder verheugd met de overname: “de bedrijfsfilosofie en het verzorgingsgebied van beide bedrijven sluiten naadloos op elkaar aan en dat biedt veel perspectief voor de toekomst” aldus Annie Vrugt-Pereboom, directrice BBA Tours.

BBA Tours

BBA Tours is opgericht in 1928 en komt derhalve voort uit een lange traditie. Het exploiteert onder de huidige naam sinds 1986 en is onder de verantwoordelijkheid van mevrouw Annie Vrugt sinds 2005. Het vervoer is door de jaren heen heel divers geweest. Specialisaties zijn er ontwikkeld in het bedrijvenvervoer, airportshuttlevervoer, leerlingenvervoer, dagtochten en meerdaagse reizen.

Persoonlijke betrokkenheid staat hoog in het vaandel in combinatie met kennis en ervaring om haar klanten behulpzaam te zijn bij het samenstellen van arrangementen. Deze inzet en de geboden kwaliteit en veiligheid door de jaren heen heeft geresulteerd in een modern touringcarbedrijf gevestigd in Tilburg. De organisatie van BBA Tours B.V. bestaat momenteel uit 30 touringcars en circa 60 medewerkers.

Kupers Touringcars

Kupers Touringcars is opgericht in 1931 en is in al die jaren een familiebedrijf geweest. Kupers richt zich voornamelijk op toerisme en is gelieerd aan diverse gerenommeerde touroperators, waaronder het landelijk opererende De Jong Intra Vakanties. Het touringcarbedrijf is tevens sterk in schoolreizen en groepsdagtochten en beschikt daarvoor over een modern wagenpark van 60 touringcars, variërend van 19 persoons midibussen tot 90 persoons dubbeldekkers.

Gevestigd in Weert, was Kupers al enige tijd op zoek naar uitbreiding in de richting van Eindhoven en verder in Zuid-Nederland. In 2017 nam het reeds De Kruyff touringcars in Eindhoven over en deze overname past in dezelfde strategie. Het huidige personeelsbestand bestaat uit circa 150 medewerkers.

De nieuwe combinatie

Voor de klanten van BBA Tours zullen veel zaken gelijk blijven: de vestiging in Tilburg blijft bestaan en de vertrouwde contactpersonen in beeld. Door deze samenvoeging ontstaat één van de grootste touringcarbedrijven in Nederland, hetgeen de klant absoluut ten goede komt in de zin van kwaliteit en flexibiliteit.

Bert Fonteijn – directeur Kupers Touringcars: “Met de toevoeging van de activiteiten van BBA Tours komen we op een wagenpark van circa 85 touringcars en daarmee ontstaat één van de grootste bedrijven van Nederland. Dat is geen doel op zich, maar het is wel belangrijk om in een branche met flinterdunne marges de nodige massa en slagkracht te creëren.”. De nieuwe combinatie zal een gezamenlijk wagenpark exploiteren van 85 touringcars met een personeelsbestand van circa 210 werknemers.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie