Nieuw filmpje over Weert

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in de hal van het stadhuis is vandaag een nieuw filmpje over Weert met als titel ‘Het ritme van Weert’ gepresenteerd. Het gaat om een filmpje waarin in drie minuten een goed beeld van Weert wordt gegeven. Het is gemaakt om te tonen tijdens bijeenkomsten voor nieuwe inwoners, ontvangsten van buitenlandse delegaties en bijeenkomsten voor nieuwe Nederlanders.

Het filmpje is gemaakt door het Weerter bedrijf M-Art. Dat heeft de afgelopen maanden veel opnamen gemaakt in de gemeente op allerlei locaties. Mensen hebben daar meestal heel enthousiast aan meegewerkt. Martijn van Eijck, maker van de film: “Tijdens het filmen merkte ik dat Weertenaren heel trots zijn op hun stad. En dat ben ik nu door het maken van dit filmpje zelf ook nog meer geworden.”

Geen tekst

Het filmpje wordt alleen ondersteund door muziek, er komt geen tekst in voor. Dit betekent dat het voor iedere doelgroep geschikt is en voor buitenlandse kijkers en doven niet hoeft te worden vertaald of ondertiteld.

Nieuwe inwoners

De gemeente Weert houdt eens per half jaar een bijeenkomst voor nieuwe inwoners. Dan nodigt het college van burgemeester en wethouders alle nieuwe inwoners uit die zich het afgelopen half jaar in Weert hebben gevestigd. Tijdens zo’n bijeenkomst stelt het college zich voor, wordt het een en ander verteld over Weert en over hoe burgers kunnen participeren. Er wordt ook een wandeling gemaakt door een deel van de stad.

Verder wordt dan een filmpje over Weert vertoond. De bestaande film was verouderd. Vandaar dit nieuwe filmpje.

Bekijk de video via Youtube

https://youtu.be/43PehWHTR5Q