(Foto’s) Peter Verkennis is Weertenaar van het jaar 2017. Burgemeester Jos Heijmans maakte dit op vrijdag 5 januari bekend tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis.

Weertenaar van het jaar

De heer Verkennis mag zich een jaar lang Weertenaar van het jaar noemen. In 1977 werd, onder andere door de heer Verkennis, de toenmalige Katholieke Werkende Jongeren Boshoven nieuw leven ingeblazen. In het clubhuis op Boshoven kwamen jongeren uit de wijk bij elkaar om spelletjes te doen, films te kijken en muziek te maken.

Wat in 1980 begon als een kleinschalig festival voor met name regionale amateurbands, is inmiddels uitgegroeid tot een festival met bands van internationale allure. Dit jaar wordt Bospop voor de 38ste keer georganiseerd. In 2017 was het 40 jaar geleden dat de activiteiten werden opgestart, mede door de heer Verkennis. Als voorzitter van de Stichting Bospop, beter bekend als “Mr. Bospop”, zet hij Weert ieder jaar weer op de kaart. Daarom wordt hij Weertenaar van het jaar 2017.

14 REACTIES

 1. Het lijkt wel een voordeel te zijn om benoemd te worden als je uit de publieke sector komt.
  Goed doen in de baas zijn tijd en met de baas zijn centen.

 2. Jammer dat er mensen zijn die er niet tegen kunnen als ze zelf niet in de belangstelling staan, Sjra. PETER dik verdiend. Een dikke proficiat

 3. Beste Sjr beetje stom hoe je reageerd op fe verkiezing van Peter .Je vergeet een ding dat Peter Verkennis jarenlang al zijn vrije tijd daarin erin gestopt heeft en veel liefde en werk. Beetje kortzichtig om zo te reageren . Zal wel komen omdat je niet weet hoeveel hij voor weert gefaan heeft en nog doet .Gr Jack Raaijmakers

 4. Ook altijd vrij gekregen van zijn baas om dat te doen.
  Ik vind het goed wat hij gedaan heeft, maar in feite gewoon een professional.

 5. Hé Sjra, Ik kan je een ding vertellen dat Peter de tijd die hij al die jaren in BosPop heeft gestoken altijd naar dan ook altijd zijn eigen tijd is en nu nog steeds is geweest. Dat de werkgever het festivaal altijd een warm hart toe draagt en nog steeds doet is alleen maar te prijzen. Nu zul jij je wel afvragen waar ik de wijsheid van heb. Nou, dat kan ik je wel zeggen. Ik zit er namelijk met mijn neus boven op. Ik heb sterk de indruk dat hier sprake is van afgunst. Peter van Harte Gefeliciteerd en tot maandag.

 6. Heer/vrouw Sjra is een trol. De meest vreemde reactie geven en dan maar wachten op reactie/aandacht. Nietszeggende mannetjes/vrouwtjes :-]

  Maar waar het dus echt om gaat. Peter Verkennis…Proficiat!

Comments are closed.