Parkeerproblemen op Parkhof

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Bewoners van de buurt Parkhof in de wijk Keent ondervinden overlast van mensen die in de straten parkeren, maar daar helemaal niet hoeven te zijn. Het gaat om parkeerders die vervolgens met de trein naar hun werk gaan, in de binnenstad werken of zelfs op vakantie gaan, zo blijkt uit een brief van de gemeente aan de gemeenteraad.

De vraag van raadslid Cardinaal aan de gemeente Weert is of vergunningparkeren tot de mogelijkheden behoort om de parkeeroverlast terug te dringen. De parkeerproblemen doen zich voornamelijk voor in de Blekerstraat en Twijderstraat. “Ja”, zegt de gemeente en ze gaan hiervoor een enquête verspreiden onder de betrokken buurtbewoners. Voorwaarde is wel dat 60% van de buurtbewoners de enquête invult. Daarvan moet ook nog eens 60% voorstander zijn van vergunningparkeren.

De response op de enquête zou echter wel voor een probleem kunnen zorgen. De bewoners van de seniorenappartementen moeten formeel ook gevraagd worden om de enquête in te vullen. De bewoners van de appartementen hebben echter minder belang bij vergunningparkeren omdat ze gebruik kunnen maken van een onderliggende parkeerkelder. Dit in tegenstelling tot buurtbewoners van de omliggende huizen.

Maar er is nog een dilemma. Het instellen van vergunning parkeren ook tot het probleem leiden dat bewoners van de appartementen de particuliere parkeerplaatsen (+/- € 45,- per maand) inruilen voor een goedkopere parkeervergunning (€ 32,40 per maand). Hierdoor ontstaan alsnog parkeerproblemen in de straat en zorgt dit ervoor dat de particuliere parkeergarage niet optimaal wordt benut. Maar hiervoor heeft de gemeente bedacht dat bewoners alleen voor hun tweede auto in aanmerking voor een parkeervergunning.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie