Kleine asfaltreparaties uitgesteld

Plaats een reactie

Update – In opdracht van de gemeente Weert voert een aannemer aan ca. 50 straten en wegen asfaltreparaties uit. Dat gebeurt op dinsdag 6 en woensdag 7 februari. Op de meeste plekken wordt dan tijdelijk een rijstrook afgesloten. In andere gevallen wordt het verkeer door verkeersregelaars in goede banen geleid.

De meeste reparatievakken zijn vakken in het asfalt waar tijdelijk klinkers zijn aangebracht. Deze klinkervakken worden opgebroken en hersteld met asfalt. In andere gevallen wordt eerst asfalt gefreesd, waarna het wegdek grondig gereinigd wordt. Hierna worden er 1 of 2 lagen asfalt aangebracht. Het gaat om ca. 50 locaties in de hele gemeente, zowel binnen als buiten de bebouwde kom.

Hinder

Tijdens deze werkzaamheden is er overlast voor het verkeer. Voor het werk is het nodig om tijdelijk op delen van de weg één rijstrook af te zetten. Er wordt dan een voorrangsregeling aangegeven, zodat duidelijk is wie voorrang heeft op tegemoetkomend verkeer. Daarnaast vinden er kleinschalige/kortdurende afsluitingen van wegen plaats die worden ondersteund door verkeersregelaars.

De omwonenden van de locaties hebben een brief met informatie ontvangen, zo meldt de gemeente Weert.

Update

Vanwege de aangekondigde vorst worden de werkzaamheden uitgesteld tot nader order.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie