OM eist 5 jaar cel tegen Mark M.

Foto: Rechtbank 's Hertogenbosch

Het Openbaar Ministerie eist 5 jaar cel in de zaak tegen politiemol Mark M. uit Weert.

Mark M. die ervan wordt verdacht gevoelige politie-informatie te hebben verkocht aan criminelen moet deze week terechtstaan bij de rechtbank in ’s Hertogenbosch. Tevens wordt hij o.a. verdacht van o.a. computervredebreuk, corruptie, deelname aan een criminele organisatie, witwassen en het bezit van een vals paspoort. Het OM eist hiervoor een gevangenisstraf voor de duur van 5 jaar en een verbod voor de duur van 10 jaar op het uitoefenen van enig publiek ambt.

Tegen de medeverdachte Mark S. wordt een gevangenisstraf voor de duur van 3 jaar geëist. Twee verdachten moeten volgens het OM 12 maanden straf krijgen en de vijfde verdachte hoort een straf van 8 maanden tegen zich eisen.

De uitspraak van de rechtbank staat gepland op 19 februari 2018.