Update – Op vrijdag 26 januari organiseert D66 Weert in hotel / brasserie Antje van de Statie de bijeenkomst ‘Jong & Ondernemend’ in Weert. Tijdens deze bijeenkomst komen jonge ondernemers uit Weert aan het woord. Iedereen die geïnteresseerd is in de manier waarop zij aan de weg timmeren is van harte welkom. De avond begint om 19:30 uur en duurt tot 21:30 uur. Toegang is gratis.

Veel ondernemers maken volop gebruik van de mogelijkheden van internet. Anderen zien hun omzet juist afkalven. Met name de binnenstad ligt onder een vergrootglas. Provincie en gemeente trekken samen op om de binnenstad te verbeteren. Ook buiten de binnenstad gaan bedrijven de komende jaren veel investeren. Met name de logistieke ‘reuzenhal’ van Heylen en het van der Valk hotel langs de A2 zullen in het oog springen.

Tussen al dit geweld is de vraag: hoe verschaffen jonge ondernemende mensen zich een plek op de markt? Het MKB staat vaak voor innovatie en diversiteit aan werkgelegenheid. Het cement voor een aantrekkelijke woon- en werkstad. Wat kan de gemeente voor starters betekenen? Welke kansen biedt de Participatiewet voor sociaal ondernemen? (Dit zal door een Tweede Kamerlid worden toegelicht). En hoe ervaren jonge ondernemers het werken in de gemeente Weert en de regio?

Als u benieuwd bent naar antwoorden op deze vragen, bent u van harte welkom. Ook als u zelf vragen heeft natuurlijk. Aan het programma werken mee: Rob Neijnens (Robivo Trading), Linda Gielen (Bullseye Publishing), Lennart Stultiens (De Verbinderij), Stella van Rheenen (POM HR-Training en Branding), Rens Raemakers (Tweede Kamerlid D66) en Erik Werps (gemeenteraadslid D66).

Ontvangst vanaf 19:00 uur. Gelieve op verzoek van Antje de toegang aan de rechterzijde van het Stationsplein te nemen. Dit vanwege de gasten in de brasserie. Deze avond wordt mogelijk gemaakt door D66 Weert.

Update

Aan het programma ‘Jong & Ondernemend’ op vrijdag 26 januari bij Antje van de Statie is een nieuwe spreker toegevoegd: Geerd Simonis.

Centraal staat de vraag: hoe verschaffen jonge ondernemende mensen zich een plek op de markt? En hoe ervaren zij het werken in de gemeente Weert en deze regio?

Geerd is partner in C’wartier, het voormalig stadhuis aan de Beekstraat. Met zijn bedrijf C’magne heeft hij in Limburg en Brabant verschillende gebouwen in eigendom of beheer. Ruim tien jaar geleden is hij gestart met C’mill in een leegstaande fabriek van Philips in Heerlen. Daar zitten nu allerlei bedrijven en start-ups. Maar liefst 1500 mensen hebben er een werkplek.

Inmiddels heeft hij een duidelijke visie over de herbestemming en opwaardering van vastgoed (al dan niet met een tijdelijk karakter) en vooral het bieden van diensten aan ondernemende mensen die op zoek zijn naar huisvesting en ook de geleverde diensten erg op prijs stellen.

Net zoals de andere sprekers Rob Neijnens (Robivo Trading), Linda Gielen (Bullseye Publishing) en Rens Raemakers (Tweede Kamerlid) zal hij zijn ervaringen delen. Na de pauze is er onder leiding van Stella van Rheenen (POM HR-Training en Branding) tijd voor vragen en discussie.

Ontvangst vanaf 19:00 uur. Toegang is gratis. Neem alstublieft op verzoek van Antje de toegang aan de rechterzijde van het Stationsplein. Dit vanwege de gasten in de brasserie. Deze avond wordt mogelijk gemaakt door D66 Weert.