Texaco wordt ESSO-tankstation

Algemeen Economie Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd

EG Group (moederbedrijf Texaco) en ExxonMobil in de Benelux kondigen aan dat EG Group honderden tankstations in de Benelux zal omkleuren naar ESSO-stations gedurende 2018. Ook het Texaco-tankstation aan de Graafschap Hornelaan in Weert zal worden omgekleurd.

Op dit moment heeft EG Group een netwerk van ruim 650 Texaco- en Firezone-tankstations in de Benelux. EG Group zal in het eerste kwartaal van 2018 beginnen met de ombouw en verwacht voor het einde van het jaar de grote meerderheid van de stations te hebben omgekleurd.

EG Group en ExxonMobil werken nauw samen. De twee bedrijven hebben reeds een zeer succesvol merkverdelers-model opgezet voor een deel van de portefeuille in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en hebben onlangs in Italië en Duitsland een soortgelijke overeenkomst ondertekend.

De conversie naar ESSO-stations in de Benelux versterkt de strategische samenwerking met ExxonMobil voor zowel de verkoop van motorbrandstoffen op stations als andere gerelateerde bedrijfsmiddelen van EG. Door deze conversie wordt EG Group de grootste retailbrandstoffenklant van ExxonMobil in Europa.

De sterke samenwerking biedt EG Group meer mogelijkheden om in de toekomst door te groeien naar de belangrijkste onafhankelijke forecourt-retailer van Europa. Op de naar ESSO omgekleurde stations zal zowel de GO brandstoffenkaart van EG Group aanvaard worden als de ESSO Card.

Wanneer de ‘omkleuring’ van het tankstation in Weert zal plaatsvinden is nog niet bekend. Rotterdam is al eerste aan de beurt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef jouw reactie