Jan van Weert viert 115-jarig bestaan

(Foto’s) Turnvereniging Jan van Weert bestaat 115 jaar. Daar werd zondag op geproost tijdens een viering vol sportiviteit.

In de 115 jaar is er veel gebeurd. Jan van Weert begon destijds als heren turnclub en een paar jaar later gingen ze bijna failliet omdat ze het paard niet konden betalen.

Jan van Weert is uitgegroeid tot een grote vereniging. Op het hoogtepunt had men ruim 1000 leden. Jan van Weert stond bekend als vereniging die zich inzetten voor de totale gemeenschap. Inmiddels is het aantal verenigingen in Weert flink toegenomen en Jan van Weert heeft op dit moment nog altijd 400 leden. Het jongste lid is 2 jaar oud en het oudste lid heeft een leeftijd van 86 jaar.

Vooruitblik

Vooruitblikkend op 2018 zal Jan van Weert een mooi jaar tegemoet gaan. Ze krijgen een nieuwe turnhal op het terrein van Horne Quartier (voormalig KMS-terrein). Alle jeugd boven de 6 / 7 jaar gaat in deze hal les krijgen. Het mooie is dat de wedstrijd- en recreantengroepen samen gaan trainen. Ook de turners van Tensor gaan trainen in deze hal.

De nieuwe hal biedt de vereniging ook extra mogelijkheden. Naast het geven van trainingen kan men ook activiteiten gaan organiseren. Ook voor de gemeenschap, zoals ze dat vroeger deden.

Jan van Weert wil samen met leden en ouders van leden de vereniging laten sprankelen. Ze zijn er voor jong en oud. Steeds meer kinderen zitten op de bank met de iPad, en vindt dat ze meer in beweging moeten komen (of blijven). Jan van weert biedt al gymnastiek aan voor jongens en meisjes vanaf 2 jaar. Maar ook staat de vereniging klaar voor senioren. Op diverse plaatsen in Weert en op diverse tijdstippen wordt meer bewegen voor ouderen en ritmisch gym gegeven.
Kom gerust eens langs of doe een keertje mee. Je bent van harte welkom: stuur een mailtje naar [email protected]

Viering

Vandaag werd het 115 jarig bestaan gevierd met een wandeling en apenkooi. Het werd een gezellig samenzijn waarbij ook een aantal leden in het zonnetje werden gezet.

Bekijk een sfeerimpressie van de feestelijke en vooral sportieve middag (Door Theo Van de Winkel).

[nggallery id=’6000′]