Ton Adriaens in de prijzen

Archieffoto WdG

Ton Adriaens uit Weert is zondag in de prijzen gevallen tijdens de Venrayse schrijfwedstrijd ‘Raadselige Roos’.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst bij Anno ’54 werden door de burgemeester van Venray de prijzen uitgereikt. De 25e editie van de schrijfwedstrijd was een Limburgs-Brabantse aangelegenheid, maar er waren ook deelnemers van verder, van Antwerpen tot Wezep en Amersfoort tot Berlicum.

Een trotse Ton Adriaens won met zijn verhaal ‘Geen weg terug’. Hij mocht de ‘Prozaprijs 2017’ in ontvangst nemen. Betty Bollmann uit Venlo won de ‘Poëzie 2017’ met haar gedicht Soms. De publieksprijs ging naar Rennie van Windt uit Deurne met het gedicht Tenzij.

Over de Raadselige Roos

De schrijfwedstrijd Raadselige Roos kent twee categorieën: poëzie en proza. Drie jury’s, te weten een vakjury (5 personen) beoordeelt de proza-inzendingen, een vakjury (5 personen) en een publieksjury (ca. 20 personen) beoordelen de inzendingen poëzie.