WeertEnergie toert door Weert

De burgercoöperatie WeertEnergie gaat de komende tijd in Weert wederom enkele wijken in om mensen te informeren en bewust te maken van het belang om mee te doen met het collectieve zonnepark in Weert. Ideaal voor hen die zelf geen zonnepanelen op hun dak kunnen plaatsen, maar wel honderd procent lokaal opgewekte groene stroom willen afnemen.

De toer door Weert begint met een bijeenkomst op woensdagavond 7 februari bij het buurtcentrum Moesel aan de Christinelaan 25. Vervolgens worden de wijken Graswinkel en Groenewoud / Leuken aangedaan.

Op woensdag 28 februari vindt er een informatieavond plaats in het clubgebouw van de handboogvereniging Batavieren-Treffers aan de Fuutstraat 6. En op woensdagavond 7 maart is er een bijeenkomst in IKC Leuken aan de Middelstestraat 77-79. Wellicht komt er nog een extra informatieavond in de binnenstad van Weert.

Alle bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. WeertEnergie wil een zonnepark in Altweerterheide aanleggen en de lokaal opgewekte energie delen met zoveel mogelijk inwoners en bedrijven in de gemeente Weert. Het gaat om zo’n 5200 zonnepanelen, waarmee 300 huishoudens van stroom kunnen worden voorzien. Het zonnepark maakt het voor iedereen mogelijk om te profiteren van lokaal opgewekte groene stroom. Ook als je geen zonnepanelen op je woning of bedrijf kunt plaatsen, omdat het dak ongunstig ligt ten opzichte van de zon, je in een appartement woont en geen eigen dak hebt of om welke andere reden dan ook. Het kan natuurlijk ook zijn dat je al zonnepanelen hebt, maar nog meer rendement wilt halen. Ook dan is het interessant om mee te doen met het collectief zonnepark in Weert.

Wie nu instapt met een deelneming van 1.990 euro voor 1.000 kWh, krijgt de komende 15 jaar een vergoeding voor zijn stroomkosten en betaalt geen energiebelasting voor 1.000 kWh. Een gemiddeld huishouden heeft ongeveer 3000-4000 kWh per jaar aan stroom nodig. Wil je bijvoorbeeld voor 3000 kWh participeren in het zonnepark dan leg je voor driemaal 1000 kWh, eenmalig het bedrag van 5970 euro in.

Verder ben je automatisch vijftien jaar lang gratis lid van de coöperatie WeertEnergie en kun je meebeslissen hoe de opbrengst wordt geherinvesteerd in lokale duurzame en maatschappelijke projecten. Meer informatie over participeren in het zonnepark is te vinden op www.weertenergie.nl. Graag van tevoren aanmelden voor het bijwonen van een bijeenkomst via [email protected]. Zet bij de aanmelding ook even voor welke informatieavond je je aanmeldt.