Bedrijventerrein op glasvezel

In september 2016 kwamen een groot aantal ondernemers van dit bedrijventerrein bij elkaar op het gemeentehuis om van gedachten te wisselen wat op het bedrijventerrein Leuken-Noord goed was, wat beter zou moeten en hoe.

Tijdens deze sessie werd afgesproken wat de kansen zouden zijn en wie het initiatief zou nemen. De aanleg van een glasvezelnet en verbetering van de (sociale) veiligheid stonden hoog op het wensenlijstje.

Naar aanleiding hiervan is Parkmanagement erin geslaagd een overeenkomst af te sluiten met KPN voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. In de tweede helft van 2017 zijn voldoende ondernemers een contract aangegaan en kon een begin worden gemaakt met de daadwerkelijke uitrol.

Eerste modem

Vandaag werd het eerste modem geactiveerd. De komende dagen zullen er nog ruim 20 volgen. Tot eind februari is er nog de gelegenheid voor ondernemers om tegen het introductietarief een aansluiting te krijgen. Daarna gelden de reguliere tarieven.

Vanochtend, donderdag 1 februari zijn de eerste routers op bedrijventerrein Leuken-Noord geïnstalleerd bij:
– AnnieMatie
– Leurs Auto’s
– TAL Techniek
– Dierenambulance Midden Limburg
– Eterpol

“Heel concreet zitten ze nu in de eindfase van uitvoering van dit traject. Vanaf nu kan ook nagedacht worden over de aanpak van een verbeterplan voor de veiligheid”, aldus Stichting Parkmanagement Weert.