Extra woningen Muntpassage

Plaats een reactie

Woensdag kwamen de verbouwingsplannen voor de Muntpassage naar buiten. Het plan spitste zich toe op de commerciële ruimtes van het winkelcentrum.

Wethouder van Eersel laat vandaag weten dat er ook plannen zijn voor extra appartementen boven het Muntcomplex. De vraag naar woningen in Weert is groot en Van Eersel springt daarop in. Een deel van de Muntpassage (de verdiepingen boven het winkelcentrum) is in eigendom van de gemeente Weert. De gemeente wil die ruimten verkopen zodra die vrij komen en er ongeveer 40 appartementen van laten maken.

Beekstraat

Eerder werd al bekend dat aan de Beekstraat-zijde van het winkelcentrum appartementen worden gerealiseerd. Het gaat om appartementen in de ruimtes waar voorheen De Roos was gevestigd en waar het RICK momenteel nog is gehuisvest. Het aanzicht vanaf de panden aan de Beekstraat wordt van betere kwaliteit.

Nieuwe Markt

Het andere deel ligt tussen de Nieuwe Markt en het Collegeplein. Op deze bovenverdieping zijn momenteel praktijkruimtes van RICK gevestigd die binnenkort ook verhuizen naar het nieuwe onderkomen aan de Wilhelminasingel. Ook daar worden straks appartementen gerealiseerd. De ingang van die woningen is dan aan het Collegeplein tussen het Munttheater en de Jumbo supermarkt.

Voldoen aan woningbehoefte

De wethouder streeft er naar om woningen te laten realiseren die voldoen aan de grote vraag van starters en jongeren. De komende maanden wordt het plan verder uitgewerkt met als doel het deel medio september te verkopen zodat spoedig daarna de ombouw kan plaatsvinden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie