Installatie Rogstaekersprinsen

Plaats een reactie

(Foto’s) Zaterdag vond in het Stadhuis van Weert de installatie van de Rogstaekersprinsen plaats. Tijdens deze installatie krijgen de prinsen de sleutel van de stad Weert overhandigd en worden ze benoemd tot de heersers van het Rogstaekersrijk.

Zoals altijd gaat de installatie gepaard met de nodige ‘knoûwel’ zoals men dat in het dialect zegt. Het gemeentebestuur van Weert wordt dan op de hak genomen voor de prinsen. Het kon dat ook niet uitblijven dat beide prinsen de nodige sneren uitdeelden naar het college van B&W vanwege het glasverbod tijdens de komende vastelaovendj.

Rogstaeker van het jaar

Elk jaar wordt tijden de installatie de ‘Rogstaeker van het jaar’ bekend gemaakt. Het is een eervolle benoeming voor diegene die met alle toewijding zich inzet voor de vastelaovendj in Weert. Dit jaar was deze eer weggelegd voor Els Maes uit Stramproy.

Donatie CliniClowns

Het gemeentebestuur had tevens nog een bijzondere verrassing in petto voor Stadsprins Phil. Met ‘ ’t vastelaovendjlidje’ zet de prins zich in voor de CliniClowns. Vanuit de gemeente Weert wordt dit initiatief omarmd en daarom kreeg de prins een cheque overhandigd van € 1111,12.

Stadsprins Phil zong zijn liedje voor een volle hal van het gemeentehuis en daarbij gingen alle handen omhoog en werd er luidkeels meegezongen. Het werd een gezellige installatie waarbij de tijd even werd vergeten en de planning van de Rogstaekers in de soep liep.

Bekijk een sfeerimpressie.

[nggallery id=’6072′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie