Nederige excuses voor de politie

Foto via facebook.com/politieweert

“Blijkbaar hebben jullie mij ergens zwaar onder invloed ergens uit een tuin gevist en thuis gebracht”. Het staat op een kaart gericht aan de dienstdoende agenten die de betreffende persoon geholpen hebben.

Het gebeurt niet vaak dat de politie een excuusbrief of kaart krijgt toegestuurd. Maar sommigen krijgen het schaamrood op de kaken wanneer ze nadien vernemen wat ze veroorzaakt hebben. Reden voor deze persoon zijn excuses aan te bieden. “Ik zou normaal gesproken nooit een kaart sturen naar diegene waar ik een boete van heb gekregen, maar in dit geval is het wel op zijn plaats.”, aldus de kaartschrijver.

De kaartschrijver weet zelf niets meer van het voorval af. Ook niet of hij eventueel de agenten heeft uitgescholden of besprongen heeft.

De politie kan de excuses van de betreffende persoon waarderen evenals tientallen andere mensen die de kaart ‘liken’ op Facebook.