ProRail en NS investeren 8 miljoen euro in een nieuwe entree voor 44 fietsenstallingen, waaronder die bij het NS-station in Weert.

Het gaat om zelfservice-fietsenstallingen, die nu veelal voorzien zijn van een stalen draaihek. De nieuwe entree heeft transparante toegangsdeurtjes en reizigers kunnen eenvoudig in- en uitchecken met hun OV-chipkaart.

Voor eind 2018 klaar

Voor het eind van 2018 zijn de 44 fietsenstallingen voorzien van de nieuwe toegang. De opgeknapte stallingen hebben cameratoezicht en via een intercom kunnen reizigers met een vraag persoonlijk contact opnemen met een medewerker. De nieuwe entree is al getest op de stations Bilthoven en Heerenveen. De klanten daar zijn erg tevreden: het grootste deel van de klanten geeft een dikke 8. Reizigers voelen zich prettig en veilig in de stalling. De bezetting van deze beide fietsenstallingen is met zo’n 40% gestegen.

Veilig en nóg beter

Met de vernieuwde entree willen ProRail en NS aantrekkelijke, veilige en beter benutte fietsenstallingen bieden. Het is één van de aangekondigde innovaties uit het Bestuursakkoord Fietsparkeren.