Een platenhoes voor ‘de vijfde Beatle’

Algemeen Human interest Weert Reageer 3 min. leestijd

Soms gebeurt het. Er komt iets op je pad waarvan je alleen maar kan dromen. Het overkwam Weertenaar Peter Pagie, grafisch ontwerper bij Valt het Op? in het voormalige stadhuis. Als muziekliefhebber werd hij plots omringd door grote namen uit de popgeschiedenis.

Het avontuur begint in januari 2017. Peter krijgt via Jeroen van Erp, oud-manager van de Fatal Flowers, de vraag of hij een website kan ontwikkelen voor een ‘oude bekende’: Craig Leon, een gerenommeerde producer in de jaren zeventig. Ontdekker van onder meer Talking Heads en The Ramones. Leon produceerde onder meer Blondie en Suicide. Peter Pagie ontwerpt de site en al snel komt er een tweede opdracht, dit keer voor het nieuwe platenlabel van Leon: Atlas Realisations.

De droom

Dan krijgt Peter een mailtje uit Londen… ‘Doe je ook platenhoezen?’ ‘Tuurlijk’, luidt zijn antwoord. Tot zijn verbazing krijgt de Weerter ontwerper een bio en fotomateriaal opgestuurd van niemand minder dan…. George Martin. De vijfde Beatle. En goede bekende van Craig Leon.

De nalatenschap van de in 2016 overleden George Martin wordt beheerd door een Londense stichting, onder leiding van zijn zoon Giles. Via hem kreeg Leon toegang tot het archief van de grootmeester. Hij vond er prachtig uitgeschreven orkestrale stukken en filmmuziek. De meeste nog nooit uitgebracht en al helemaal niet gebundeld. In overleg met de stichting en de familie Martin mocht Leon de stukken opnemen en uitbrengen. Het resultaat is een prachtig album, uitgebracht op CD en als 180 grams vinyl dubbel lp. De titel: ‘The Film Scores And Original Orchestral Music of George Martin’, opgenomen door het Berlin Music Ensemble onder leiding van Craig Leon.

Fameuze stukken als de filmmuziek van de Bond-film Live And Let Die en de Beatles-rolprent Yellow Submarine staan erop maar ook het nooit eerder uitgebrachte Belle Étoile. De plaat wordt wereldwijd met lof ontvangen. Craig Leon geeft een interview op BBC-radio, er verschijnt een groot stuk op de website van Rolling Stone Magazine en het officiële Facebook-account van The Beatles schenkt er aandacht aan.

Ergens in Weert, in een kas in het oude stadhuis om precies te zijn, zit iemand te glunderen. Peter Pagie mocht de hoes van dit exclusieve album ontwerpen. Het was een prachtig avontuur. En het houdt voorlopig nog niet op. Er is weer een mailtje uit Londen gekomen. Wordt vervolgd dus.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie