Politie haalt zwartrijder uit Intercity

(Foto’s) De politie heeft zondagavond moeten ingrijpen na een incident in een Intercity die van Eindhoven naar Weert reed.

In de trein zat een zwartrijder. Het treinpersoneel wilde hem uit te trein zetten, maar de man deed daarover erg vervelend. Terwijl de conducteur een boete uitschreef werd ook de politie gewaarschuwd.

Eenmaal op het NS-station in Weert werd de zwartrijder uit de trein gezet. Opnieuw zette hij een grote mond op tegenover het treinpersoneel. Ook ging de man tekeer tegen de politie terwijl hij een vlogje maakte voor op z’n social media. Ironisch genoeg was de zwartrijdende carnavalsvierder zelf verkleed als politie-agent.

De man was niet voor rede vatbaar waarna de politie hem in de kraag vatte. De man is vervolgens meegenomen voor een goed gesprek. Nadat de man weer tot bedaren was gekomen en zijn excuses had aangeboden mocht hij z’n weg vervolgen, weliswaar met een waarschuwing op zak.

De Intercity naar Roermond liep een vertraging op van 15 minuten. De NS zal verder zorgdragen over de boete van de zwartrijder.