Politie rijdt dronken wegpiraat klem

Nederweert – (Foto’s) De politie heeft maandagavond rond 21.00 uur in Nederweert een dronken bestuurder van de weg gehaald. De 26-jarige man uit Heerlen had gevaarlijke capriolen uitgehaald. Wonder boven wonder was er niemand gewond geraakt.

De politie van Brabant-Oost kreeg die avond een melding dat er een auto voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgde op de Kanaaldijk Zuid in Someren. De auto reed vervolgens over de N266 (Wetering) en Randweg-Zuid richting Nederweert / Weert. Een alerte automobilist volgde de auto en gaf ondertussen de informatie door aan de politie.

Uiteindelijk zagen de politie-eenheden de auto nabij de McDonalds in Nederweert. Het voertuig kwam al spookrijdend van de toerit A2 af gereden. De auto werd vervolgens klem gereden door de politie. De bestuurder werd aangehouden.

Agenten roken een sterke alcohollucht en de bestuurder bleek veel te diep in het glaasje te hebben gekeken. De man blies tijdens 750 ug/l tijdens de ademanalyse. Dat is ruim 3 keer de toegestane hoeveelheid.

De man bleek eveneens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en het Openbaar Ministerie zal zich verder over de kwestie buigen. Daarbij heeft de bestuurder er een flink beschadigde auto aan over gehouden. De auto raakte flink beschadigd als gevolg van de gevaarlijke acties. Zo was hij o.a. tegen een vangrail gebotst.

[nggallery id=’6100′]