Bestuurders rijden onder invloed door Cranendonck

112 Algemeen Cranendonck Regio Reageer 2 min. leestijd
Foto: drugstester die de politie gebruikt

Cranendonck – De politie van Cranendonck is zondagavond twee keer in actie moeten komen vanwege bestuurders die onder invloed deelnamen aan het verkeer.

Eerst werd er een bestuurder staande gehouden omdat deze reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Er werd door de dienstdoende agenten een speekseltest afgenomen. Uit de testresultaten bleek dat de bestuurder onder invloed was van cocaïne.

Bloedtest

Er moest vervolgens een GGD-arts naar het politiebureau in Maarheeze komen om een bloedtest af te nemen. Met de bloedtest kan accuraat worden gemeten welke verdovende middelen er in het bloed zitten en hoeveel.

Een boete voor het besturen van een motorvoertuig terwijl je onder invloed bent van drugs begint bij 850 euro. Een overzicht van de boetes: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2019-66646.html.

Slingerend voertuig

Later die avond kreeg de politie een melding van een slingerend voertuig die richting Soerendonk reed. Het betreffende voertuig werd door de politie klem gereden. De bestuurder werd aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.

De bestuurder werd onderworpen aan een blaastest en blies 880 ugl (dat komt neer op circa 2 promille = 8 standaard glazen bier). Het rijbewijs werd ingevorderd en de bestuurder mag naar het CBR voor een rijvaardigheid onderzoek.

“Mensen denk eens na alstublieft”

Dienstdoende agent via Facebook.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie