Nieuwe namen Bospop 2018

Simple Minds, John Hiatt & The Goners Featuring Sonny Landreth en King King zijn bevestigd voor Bospop. Met deze drie namen is het programma bijna compleet. Eerder werden o.a. Live, a-ha, UB40 featuring Ali Campbell, Billy Idol, Gary Clark Jr., The Mavericks en Paul Carrack aangekondigd.

De 38ste editie van het festival vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018 op Evenemententerrein A2 Weert Noord. De kaartverkoop is reeds van start via www.bospop.nl en www.ticketmaster.nl.

Met Simple Minds is de afsluiter van de zaterdag een feit. De wereldhit Don’t You (Forget About Me) is de ultieme soundtrack van de jaren tachtig. Het nummer werd gebruikt in de cultfilm The Breakfast Club en groeide uit tot misschien wel dé grote klassieker van Simple Minds, maar de Schotse new wave-groep is zeker geen one-hit-wonder. Ook Alive & Kicking en Belfast Child werden monsterhits en de band is dit jaar met een nieuwe prachtplaat gekomen: Walk Between Worlds. Bij Simple Minds kun je terecht voor een flinke shot 80’s nostalgie, maar de mannen zijn anno 2018 zeker nog ‘alive & kicking’.

“Toen ik mijn eerste twee albums maakte, was ik nog maar een jochie: angstig, verslaafd en nog lang niet volgroeid als songwriter”, aldus John Hiatt. De laatbloeier zat dan ook al zo’n vijftien jaar in het vak toen hij in 1987 eindelijk een groot publiek bereikte dankzij het album Bring The Family, inclusief de hartveroverende ballad Have A Little Faith In Me. Vóór die tijd werd de zanger en liedschrijver echter al bewonderd – en zeker niet door de minsten, want zelfs Bob Dylan coverde zijn werk. Voor zijn Bospop-optreden neemt Hiatt muzikanten mee die hem begeleidden op enkele van zijn beste albums, onder wie slide-virtuoos Sonny Landreth!

Classic rock is nog springlevend. Niet alleen omdat veel oude helden nog altijd de wereld over toeren, maar ook dankzij nieuwere bands als King King. Dit Schotse viertal rond zanger/gitarist Alan Nimmo (ook bekend van The Nimmo Brothers) deelde in het verleden affiches met John Mayall en Europe, kaapte in 2016 maar liefst vijf British Blues Awards weg en het vorig jaar verschenen nieuwste album Exile & Grace leverde de groep wederom jubelende recensies op. Verwacht bluesy en funky hardrock in de geest van Bad Company, Thunder en het vroege Whitesnake!

Eerder werden ook al Live, a-ha, UB40 featuring Ali Campbell, Billy Idol, Gary Clark Jr., The Mavericks, Paul Carrack, Racoon, Jonathan Jeremiah, Venice, Southside Johnny & The Asbury Jukes, Bruce Hornsby & The Noisemakers, Steve Earle & the Dukes, Graveyard, Lukas Nelson & Promise of the Real, The Cadillac Three, The Band Of Heathens, Jetbone, Particle Kid, Con Brio en Nona bevestigd.

Ook dit jaar heeft de vrijdagavond van Bospop weer een fantastisch programma dat voor iedereen gratis toegankelijk is. Dit jaar met o.a. Jetbone, Gary Moore Band, Musest, The Vipers en Symfo Classics.

Op Bospop treden zesentwintig bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Er is een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden.

Meer info over Bospop vind je op: www.bospop.nl. De kaartverkoop is reeds van start via: www.bospop.nl en www.ticketmaster.nl of 0900 – 300 1250 (60 cpm).