Gouden IJscreatie naar Florence

Nederweert – Steff Janssen van IJssalon Florence in Nederweert heeft de 1ste plaats bij De Gouden IJscreatie gewonnen.

In zes minuten tijd maakte hij vier identieke ijscreaties waarin onder andere de wedstrijdsmaak bosbes was verwerkt. De creatie van IJssalon Florence uit Nederweert heet: Chateau Mirtillo.

In een mooie halve wijnfles op een huisgemaakte rode wijn-bosbessaus liggen 4 ijssmaken: bosbes, framboos, witte chocolade en sinaasappel. Deze worden aangevuld met verse frambozen en blauwe bessen, schuimpjes, crocq chocolade, frambozen-spongecake, frambozencrispy en een verrassende sangriaschuim. De vele structuren smelten op je tong.

IJssalon Florence heeft deze titel nu voor de vijfde keer gewonnen. “Het is een top prestatie om steeds zo uitstekend te scoren tijdens de ijswedstrijden. Daarom zijn we super trots op Steff die voor de eerste keer de honneurs waarnam tijdens de wedstrijd. Niet alleen wij zijn trots maar de jury ook want hij heeft de titel beste nieuwkomer gewonnen”, aldus Florence.

IJssalon Florence is ook genomineerd voor de titel: IJssalon van het jaar 2018. De genomineerde 5 ijssalons worden gescreend en deze scores van de mystery guest, de hygiënecontrole en de social media worden opgeteld bij score van vakmanschap (ijscreatie en ijs-spatel) en wie daar het beste uitkomt mag zich een jaar de beste IJssalon van het Jaar noemen.

Deze titel heeft IJssalon Florence al 3 maal in de wacht gesleept. Op 24 maart tijdens de international dag van het IJS wordt de winnaar van IJssalon van het Jaar 2018 bekend gemaakt. Je kan de winnende ijscreatie proeven vanaf 7 maart a.s.