Tensor Turners op dreef

Algemeen Sport Uitgelicht Weert Reageer 6 min. leestijd

(Foto’s) Op zondag 25 februari kwamen Limburgse turners uit de benjamin talenten-, 2e, 3e en 4e divisie in actie voor hun eerste LK-wedstrijd. Voor veel jongens was dit tevens ook hun plaatsingswedstrijd voor de landelijke cyclus. Zij streden tegen divisiegenoten uit Zeeland, Brabant en Limburg met als uiteindelijk doel het bereiken van de Nederlands Kampioenschap finale.

Wedstrijd 1: Goud, Zilver en Brons voor Tensor Turnen!

In de ochtendwedstrijd kwamen de instappers van de 2e en 4e divisie in actie. Voor Wouter van den Brandt, Amin van Veldhoven en Pim Kirkels was dit de tweede kwalificatiewedstrijd om een ticket te bemachtigen voor het NK. Amin en Pim hebben beide een hele goede wedstrijd gedraaid, maar door het sterke deelnemersveld niet genoeg om door te stromen. Zij werden als eerstejaars instappers respectievelijk 23e en 26e.

Wouter begon de wedstrijd met een prachtige uitgangspositie: hij was de vorige wedstrijd eerste geworden en was al zeker van een plaatsje op het NK. Ook afgelopen zondag was de jury onder de indruk van zijn prachtige turnen en won hij de zilveren-medaille.

Tevens was deze wedstrijd ook de eerste wedstrijd die meetelt voor het Limburgs Kampioenschap. In dat klassement deden Roel Geerlings, Stan Smits van Waesberghe en Niels Boelens ook mee. Voor deze drie mannen was dit de eerste wedstrijd van het seizoen, ze waren er meer dan klaar voor! Roel won met bijna 4 punten los het goud, gevolgd door Niels met zilver en Wouter maakte het podium compleet met brons.

Bij de instappers 4e divisie kwamen Mike Boogers , Simon Haanen, Bas de Leuw, Luuk van Seggelen en Rens van Wijk in actie. Ook zij turnden de eerste wedstrijd van het LK. Hun tweede en finalewedstrijd is op 15 april in Vaals. Voor sommige was het de eerste keer dat ze aan zo’n grote wedstrijd meededen, maar dat was helemaal niet te zien. Ze mogen super trots zijn op hun prestaties en we zijn benieuwd waar ze over een kleine twee maanden staan t.o.v. de andere deelnemers.

Wedstrijd 2: IJzersterk

In de tweede wedstrijd van de dag kwamen Kay Driessen (pupil 2e divisie) en Kiano van de Laar (benjamin talentendivisie) in actie. Deze mannen hadden beide al een medaille gewonnen op de vorige wedstrijd in Goirle en waren al zeker van een ticket naar de volgende ronde. Doel van zondag was om de verbeterpunten te laten zien t.o.v. de vorige keer.

Beide mannen begonnen ijzersterk aan hun wedstrijd: Kiano met het hoogste punt van de dag op sprong en Kay met het hoogste punt van de dag op brug én de rekstok. Deze vorm hebben ze gedurende de wedstrijd vast kunnen houden en met maar een enkele misser kunnen ze terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Uiteindelijk vielen beide mannen weer in de prijzen: Kiano kreeg de bronzen-medaille en Kay de zilveren.

Tevens was dit ook voor hen de eerste wedstrijd voor het LK. Ook daar pakte Kay het ZILVER en ging Kiano zelfs naar huis met het GOUD.

Wedstrijd 3: Nog meer geweldige resultaten!

In de laatste wedstrijd van de dag was het de beurt aan de pupillen Sef Jungheim en Fredrik Jansen (3e divisie) en Ruben van Cranenbroek, Leonard Buchnitzki, Stan van Dijk, Nordin van Mierlo en Bram Gielen (4e divisie).

Ook deze mannen zijn de wedstrijd uitstekend begonnen. Zowel Sef als Leonard pakte het hoogste punt van de dag op rekstok. Deze lijn werd doorgetrokken naar vloer, waar Ruben en alweer Sef het hoogste punt scoorde. Daarna was het weer Leonard en Ruben die respectievelijk op voltige en ringen de hoogste score behaalde. Met deze geweldige resultaten mogen de mannen super trots zijn. Door een foutje bij sprong viel Leonard helaas net buiten de prijzen. Ruben werd beloond met de gouden-medaille.

Ook voor Sef was er goed nieuws: zijn 6e plaats in de districtswedstrijd was genoeg om zich te plaatsen voor het NK. Hij mag in maart al de kwartfinale gaan turnen in Winterswijk. Helaas scoorde Fredrik niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.

Daarnaast was deze wedstrijd ook de eerste wedstrijd van het LK voor Sef en Fredrik. Tussen alle Limburgse deelnemers had Sef zich zo in de schijnwerpers geturnd dat hij de bronzen plak in ontvangst mag nemen. Fredrik werd 7e

Alle Tensor turners kunnen terugkijken op een zeer succesvolle wedstrijd. Proficiat allemaal met jullie persoonlijk behaalde resultaten. Chapeau heren!

[nggallery id=’6144′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie