De Umbelder opent zijn deuren

Algemeen Economie Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

(Foto’s) Vrijdagochtend opent Bistro de Umbelder aan de Markt in Weert zijn deuren. In het pand was voorheen ’t Bruine Paard gevestigd.

Op 1 januari j.l. namen Bart Houben en Jordi van Lent de horecazaak over. De afgelopen weken zijn ze hard aan het werk geweest om hun nieuwe zaak, Bistro de Umbelder, op touw te zetten. Naast de voorbereidingen voor de gerechten werd ook het pand flink onderhanden genomen.

De horecazaak heeft een modere uitstraling gekregen. Bijna alles is onderhanden genomen. Het enige wat nog behouden is gebleven is de authentieke vloer. Verder is er een doorkijk gecreëerd tussen de twee restaurantgedeeltes en is de bar en het meubilair vervangen.

Over De Umbelder

De Umbelder is de man die vroeger met z’n bel de aandacht trok en het nieuws verkondigde in Weert. Tieske Weekers of ‘t Umbelderke was klein van stuk, maar zijn stem compenseerde ruimschoots. Van 1876 tot 1930 liep hij door de stad om het nieuws te roepen. Hij schalde over de Markt en hij staat dan ook bekend als dé stadsomroeper van Weert. Het standbeeld van Tieske staat naast het horecapand op de Markt.

Over de nieuwe eigenaren

De nieuwe eigenaren eren De Umbelder met de naam van hun nieuwe bistro. Bart Houben is onder meer bekend van Restaurant Flavours waar hij 8 jaar chefkok en eigenaar is geweest. Ook Jordi van Lent werkt al jaren in de horeca zowel bij Restaurant Flavours als Brasserie Antje van de Statie.

Vrijdagochtend om 11.00 uur openen de deuren voor het grote publiek. Je bent van harte welkom om een kop koffie met vlaai te drinken voor een feestelijk prijsje.

Meer informatie: https://www.de-umbelder.nl en https://www.facebook.com/bistrodeumbelder.

[nggallery id=’6067′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie