Tijdens de paardenmarkt komend weekend voert Amnesty International, afdeling Weert, actie voor een verdedigster van vrouwenrechten Azza Soliman.

Azza Soliman is een Egyptische advocaat die, op een vreedzame wijze, zich inzet voor vrouwen die slachtoffer zijn van marteling, huiselijk geweld of verkrachting. In Egypte is dit voor de autoriteiten een doorn in het oog. Azza Soliman werd hiervoor al meerdere keren gearresteerd, ze wordt voortdurend lastig gevallen en door de regering in de gaten gehouden, geïntimideerd en in een kwaad daglicht gesteld. Kranten en televisiezenders bestempelen haar als” vijand van het volk”. Nu ligt ze weer onder vuur en kan 15 jaar gevangenisstraf krijgen voor verzonnen aanklachten. Bovendien heeft ze een reisverbod.

Amnesty verzamelt handtekeningen onder een oproep aan de President van Egypte onder de leuze: “Trek alle aanklachten tegen Azza Soliman in! Ze heeft niets misdaan”. Het publiek kan ook groeten-kaarten sturen naar Azza Soliman, om haar een hart onder de steken. Azza Soliman liet Amnesty eerder weten dat alle solidariteitsbetuigingen haar ‘veel kracht gaven in tijden van onrechtvaardigheid en wanhoop (de briefkaarten zijn gratis en Amnesty zorgt voor verzending.)