Nachtmis in de Paterskerk: een avond van hoop en solidariteit

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Creatura

Al eeuwenlang verzamelen mensen zich in de Paterskerk van Weert om samen de bijzondere, warme en intieme sfeer van kerstavond te ervaren. Het delen van vreugde en warmte geeft kerstavond altijd een speciaal tintje en de nachtmis vormt hierbij een prachtige traditie. Het samenkomen in de donkere uren vóór de geboorte van het Kerstkind brengt een sfeer van hoop en solidariteit met zich mee.

Ook jij bent van harte uitgenodigd voor de nachtmis van 2023 op zondag 24 december. Dit jaar staat in het teken van de allereerste kerststal, die exact 800 jaar geleden werd geïnitieerd door Franciscus. Een geweldig historisch initiatief dat tijdens de viering wordt belicht met een filmimpressie.

Tijdens de viering kun je samen met het gemengde koor Creatura bekende kerstliederen zingen. Creatura, onder leiding van dirigent Math Dirks en begeleid door pianist Toon Konings, zal een breed scala aan kerstliederen ten gehore brengen.

De leiding van de nachtmis is in handen van broeder Gerard Heesterbeek ofm. De deuren van de Paterskerk, gelegen aan Biest 43 in Weert, zullen openen om 18.00 uur, en het samen zingen begint om 18.45 uur. De eigenlijke aanvang van de nachtmis is op zondag 24 december om 19.00 uur.

Toegang tot de nachtmis is gratis, en ze heten je van harte welkom om deze bijzondere avond van hoop en solidariteit met ons te vieren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie