Verliefd worden op een vak

Komende donderdag zullen vmbo-leerlingen van het Bravo College, Het Kwadrant, Philips van Horne en het Citaverde in gesprek gaan met het lokale bedrijfsleven tijdens Weert On Stage. Want verliefd worden op een vak doe je immers niet via een flyer!

Op het beroepenfeest Weert On Stage zullen leerlingen in gesprek gaan met hun droomberoepen. Als er een match is tussen leerling en bedrijf dan komen ze na twee weken bij dat bedrijf terug om een keer mee te kijken. Zo ervaren ze zelf wat het precies inhoudt om bijvoorbeeld administratief medewerker of logopedist te zijn.

Donderdag 15 maart valt het beroepenfeest samen met de landelijke Dag van de Leerplicht. Aangezien de gemeente Weert en Nederweert dit initiatief actief steunen en ook deelnemer zijn zullen zij een tafel bemannen met het Team Leerplicht/RMC. Daar willen ze vooral laten zien dat ze graag leerlingen motiveren, begeleiding bieden in studiekeuzes en bewustwording creëren. Samen willen ze deze jongeren die op een hele jonge leeftijd belangrijke keuzes moeten maken graag helpen!

Wil je meer informatie of wil je graag een steentje bijdragen? Meer informatie via www.weertonstage.nl.