Gedeputeerde bezoekt Werk.Kom

(Foto’s) Op donderdag 8 maart bracht gedeputeerde Werk en Welzijn Marleen van Rijnsbergen een bezoek aan Werk.Kom. Zij houdt zich o.a. bezig met arbeidsmarktbeleid.

Van Rijnsbergen kwam een kijkje nemen bij het unieke samenwerkingsverband van Risse Groep en de gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck. Tijdens de middag informeerde de gedeputeerde zich over de werkwijze van Werk.Kom, bezocht ze alle afdelingen en maakte kennis met jobhunters, werkcoaches en consulenten van de afdeling Intake en Diagnose. Ook bezocht Van Rijnsbergen het diagnosecentrum van Werk.Kom. Ze ging tevens in gesprek met verschillende kandidaten, o.a. statushouders, 50+-ers, kwetsbare jongeren en deelnemers aan het project Kansrijk in de Wijk over hun ervaringen in de toeleiding naar werk. De gedeputeerde werd verrast in het contact met de kandidaten die haar lieten zien wat ze in hun mars hebben. Haar zintuigen werden o.a. geprikkeld door een optreden van een Syrische rapper.

Aanvalsplan Zo WERKT Limburg

Uitgangspunt van het bezoek van Van Rijnsbergen vormde o.a. het Aanvalsplan Zo WERKT Limburg dat eind 2017 gelanceerd werd. Dit aanvalsplan vraagt een brede samenwerking en gedeelde verantwoordelijkheid vanuit werkgevers, werknemers, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden. De aantrekkende Limburgse arbeidsmarkt zorgt voor steeds meer werkgelegenheid.

De komende twee jaar groeit de Limburgse arbeidsmarkt met maar liefst 20.000 banen. Desondanks is het onbenut arbeidspotentieel nog fors met ruim 94.000 Limburgers. Het oplossen van deze mismatch tussen vraag en aanbod op de korte termijn, maar ook het voorkomen ervan in de toekomst, is een belangrijk aandachtspunt in het aanvalsplan. De gedeputeerde en Werk.Kom hebben het werkbezoek benut om te bekijken hoe ze elkaar kunnen versterken in het toekomstbestendig maken van de arbeidsmarkt en de rol en ambities van Werk.Kom hierin. Van Rijnsbergen en haar collega’s hebben naar aanleiding van het werkbezoek aangegeven in elk geval een vervolgafspraak te willen maken om hierover verder te praten.