Hertaxatie Poort van Limburg

De gemeente Weert zit nog altijd met de dure Poort van Limburg in haar maag. Reden genoeg om het pand nogmaals te laten taxeren om zo de verkoop van het zalencomplex opnieuw onder de aandacht te brengen.

Het complex Poort van Limburg (bedrijfsverzamelgebouw, zalencentrum en drie commerciële ruimten) staat al geruime tijd leeg. Enkel het zalencentrum wordt op dit moment op evenementenbasis verhuurd. In het verleden is op verschillende manieren geprobeerd het complex te verkopen. Dit is tot op heden niet gelukt.

Het complex Poort van Limburg behoort niet tot de kernportefeuille van de gemeente. De leegstand heeft een negatief effect op de waarde van het complex en de begroting van de gemeente. Het is dan ook niet gewenst om het complex nog langer duurzaam te exploiteren.

Nieuwe taxatie

Om te komen tot verkoop van het complex, dient de boekwaarde in verhouding tot de marktwaarde te worden gebracht. Hiertoe dient een taxatie te worden opgesteld. In 2015 hebben twee onafhankelijke landelijke taxateurs het complex gewaardeerd. Beide partijen zijn nu gevraagd om een hertaxatie uit te voeren, waarbij beide bureaus dezelfde opdracht hebben gekregen, om te komen tot een onafhankelijke waardering van de afzonderlijke onderdelen van het complex binnen de huidige bestemming.

En mocht je nu interesse hebben om je eigen partycentrum te beginnen, dan kun je hier meer informatie vinden: http://www.hermans-bedrijfsmakelaars.nl/bedrijfspand/weert-werthaboulevard-3-5/.