In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een snelheidsduivel op de snelweg A2 staande gehouden.

Agenten zagen een auto met hoge snelheid over de A2 bij Weert rijden. Na een korte achtervolging, met snelheden van 200 km/u, wisten agenten de automobilist tot stoppen te dwingen. De bestuurder bleek een garagehouder uit Harderwijk te zijn. Hij gaf aan dat hij een grote testrit aan het maken was met een auto van een klant, zo meldt de politie via Facebook.

Die testrit kwam de garagehouder duur te staan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces verbaal opgemaakt. Maar ongeveer anderhalf uur laten kwam er op het politiebureau van Weert een telefoontje binnen van de collega’s uit Brabant. Hier volgde de mededeling van de betreffende garagehouder weer was gaan rijden. Hij werd aangehouden en mocht een nachtje in de cel doorbrengen.