Nieuwe bomen tijdens Boomfeestdag

Foto: Boomfeestdag 2018

(Foto’s) Woensdag is het Nationale Boomfeestdag. Ook in Weert wordt hier bij stilgestaan.

In het bos- en natuurgebied de IJzeren Man werden bomen geplant langs het “Allemanspad”. In 2015 zijn door leerlingen van de VSO Widdonckschool tijdens boomfeestdag langs dat pad al lindes, kastanjes en essen geplant. Dit jaar wordt de aanplant aangevuld met lindebomen. Het waren weer leerlingen van VSO De Widdonckschool die de bomen mochten planten.

Na uitleg over de plantwerkzaamheden bij Natuur- en Milieucentrum “De IJzeren Man” werden de bomen geplant. De nieuwe bomen staan ter hoogte van het “eiland Voelen” dat onderdeel uitmaakt van het Zintuigenpark Weert. Dat park wordt later vandaag officieel geopend. De coördinatie en begeleiding van de plantwerkzaamheden in de IJzeren Man was in handen van Bosgroep Zuid Nederland.

Nationale Boomfeestdag

De Nationale Boomfeestdag, tot 1980 ook Boomplantdag genoemd, wordt in Nederland jaarlijks gehouden op de derde woensdag in maart, ofwel nabij de eerste dag van de lente.