Er komt een landschapspark met 140 bomen aan de Ringbaan-Zuid

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Het gemeentebestuur van Weert heeft plannen om een landschapspark te creëren naast de Ringbaan-Zuid. Het plan dat onderdeel uitmaakt van het “Stadsrandzone Zuid” project heeft als doel overtollig hemelwater van de wijk Moesel op te vangen en tegelijkertijd een groengebied te creëren voor de inwoners.

Het geplande landschapspark zal worden gekenmerkt door de aanplant van maar liefst 140 bomen en biedt in de toekomst ruimte voor wandelen en recreatie, zoals te zien is in een eerste ontwerpschets. De locatie voor dit park is een weidegebied tussen de Bocholterweg en tankstation De Haan, gelegen in het verlengde van de St. Jozefslaan.

Verschillenden fases

Het landschapspark zal in eerste instantie gedeeltelijk worden gerealiseerd met de aanplant van de 140 nieuwe bomen. De volledige inrichting van het park staat gepland in fase 2 van het project. De datum hiervan is nog niet bekend.

Planning

Om dit park te realiseren worden naar verwachting de 140 bomen in november/december 2023 geplant op een speciale boomfeestdag. Het is van cruciaal belang dat de aanplant vóór 1 januari 2024 wordt voltooid, aangezien anders een provinciale subsidie ter waarde van €35.000 van de provincie Limburg komt te vervallen.

Kosten

De geschatte kosten voor de boomplantdag, de benodigde voorbereidingen en de projectleiding bedragen in totaal ongeveer €95.000. De provincie zal een substantieel bedrag van €35.000 bijdragen om dit initiatief te ondersteunen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie