Mooie resultaten voor Tensor Turnen

Algemeen Sport Weert 1 reactie 5 min. leestijd

(Foto’s) Op zaterdag 10 en zondag 11 maart mochten de heren van Tensor Turnen Weert aantreden voor de achtste finale en plaatsingswedstrijden voor het Nederlandse kampioenschap 2018. Deze vonden plaats in Zeeland, de sporthal van Zierikzee. Op zaterdag kwamen de heren uit de 2e en 3e divisie in actie. Zondag was het de beurt aan de heren uit de 1e divisie.

Door naar kwartfinale

In de ochtend van zaterdag 10 maart mocht Xander Koole (3e divisie junior 2) de spits afbijten. De wedstrijd startte op brug waar Xander een prachtige oefening liet zien met twee nieuwe elementen waaraan afgelopen seizoen hard aan gewerkt was. Dit gaf hem een power boost voor de wedstrijd. Deze positieve vibe werd voortgezet op rekstok en vloer waarmee hij indruk maakte op de jury.

Op voltige werd voor veiligheid gekozen met een basisoefening, deze werd zonder grote fouten geturnd. Daarna was het spierballentaal op ringen, Xander voerde voor het eerst een zwaai tot krachthouding uit. Hiermee scoorde hij extra punten. De wedstrijd werd op sprong afgesloten met een ‘gestickte’ landing (met beide voeten blijven staan waar geland wordt). Xander kan tevreden terugkijken op zijn achtste finale. Met een mooie totaalscore welke resulteert in een prima 8e plaats kijken we vol verwachting uit naar de kwartfinale welke al over twee weken plaatsvindt in Winterswijk.

Prima start van het seizoen

Op zaterdagmiddag mochten Jonah Franzen en Coen Gielen (2e divisie jeugd) aantreden voor hun eerste wedstrijd van het NK-seizoen. Beide lieten zien dat ze sinds vorig jaar heel veel hebben bijgeleerd. Jonah kreeg veel complimenten voor zijn moeilijke oefening op rekstok, Coen voor zijn prachtig uitgevoerde oefening aan de brug. Op de andere toestellen werd er ook goed geturnd, met hier en daar natuurlijk nog verbeterpunten. Zij hadden een prima start van het seizoen. Ook deze mannen komen over twee weken in Winterswijk weer in actie voor hun tweede kwalificatiewedstrijd.

Eerste ticket voor NK-finale binnen

Zaterdagavond hebben Joël Thanos en Jasper Versantvoort (2e divisie senior) hun eerste kwalificatiewedstrijd geturnd. De wedstrijd begon sterk op brug met het hoogste punt van de dag voor Joël en het derde hoogste punt voor Jasper. Joël is daarmee al zeker van een plaats in de toestelfinale brug later dit jaar in Hoofddorp. Het eerste finaleticket is hiermee binnen! Joël liet na zijn brugoefening ook nog zijn nieuwe oefening op vloer zien. Helaas werd een van zijn series afgekeurd waardoor zijn punt te laag was voor plaatsing. Hij heeft gelukkig nog twee kansen in de komende kwalificatiewedstrijden.

Jasper vervolgde deze prachtige oefening met een sterke meerkamp wat uiteindelijk resulteerde in een 5e plaats allround. Dit is een prima uitgangspositie voor plaatsing in de meerkampfinale. Hij werd daarnaast 3e op sprong met twee nagenoeg ‘gestickte’ landingen. Op 7 april mogen de heren hun tweede kwalificatiewedstrijd turnen in Volendam.

Sterke start instappers 1e divisie

Hoewel het eerste nationale turnweekend vooral uit keuzeoefenstof bestond, moesten de instappers van de 1e divisie laten zien dat zij de voorgeschreven oefenstof beheersten. Op zondagmorgen stonden Roel Geerlings, Niels Boelens en Stan Smits van Waesberghe op de wedstrijd vloer.

Dat zo’n eerste wedstrijd best spannend is was op de gezichten af te lezen. Gelukkig mochten de jongens starten op brug, wat meestal goed lukt. Roel opende de wedstrijd met een monsterscore van 19,80. Niels begon ook strak met een 16,4 en helaas lukte bij Stan deze keer het begin van de oefening niet waardoor zijn score lager lag.

Gedurende de gehele wedstrijd bleven de jongens geconcentreerd en netjes hun voorgeschreven oefenstof afwerken en dat is waar het om draait! Hier en daar werden er toch kleine foutjes gemaakt waardoor de hoge scores niet gemaakt werden. Bij het laatste toestel ging alles wel perfect. Een 19,10 voor Stan, een 20,00 voor Roel en een 17,80 voor Niels, wat een geweldig einde. Al met al een sterke start voor deze instappers uit de 1e divisie.

Roel is uiteindelijk knap 3e geworden. Een mooi begin van het wedstrijdseizoen waardoor Roel direct geplaatst voor de halve finale. Niels en Stan hebben hun zinnen gezet op de tweede kwalificatiewedstrijd op 8 april in Volendam. Hier kunnen zij dan alsnog het felbegeerde ticket voor de halve finale verdienen.

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert.
[nggallery id=’6186′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie