Weert uit paspoort Nederweertenaar?

Peiling – Als je in het Sint Jans Gasthuis in Weert geboren wordt dan komt er op je ID of paspoort ‘Geboorteplaats Weert’ te staan. In Nederweert wil men gaan onderzoeken hoe kinderen die in het ziekenhuis van Weert worden geboren alsnog Nederweert op hun overheidsdocument vermeld kunnen krijgen, zo meldt Dagblad de Limburger woensdag.

Zowel het college als de gemeenteraad zijn verdeeld over de kwestie. Uiteindelijk stemden 10 raadsleden voor en 7 tegen het voorstel van CDA-raadslid Mark Houben. Houben geeft aan dat hij niks tegen Weert heeft, maar trots is op Nederweert en hij dat ook graag op zijn identiteitskaart wil terugzien. Volgens hem zijn er meer Nederweertenaren die deze wens hebben.

Nu de voorstel is aangenomen moet het college van B&W in Nederweert aan de slag om de mogelijkheden te onderzoeken. Als mogelijkheid werd voorgesteld om een deel van de verloskamer in het St. Jans Gasthuis tot Nederweerter grondgebied te verklaren. Volgens Dagblad de Limburger was een soortgelijk voorstel gedaan door Terschelling, maar stak de Minister daar een stokje voor.

Wethouder Gabriels van de gemeente Weert heeft via Twitter kort gereageerd op de kwestie met enkel de vraag “Serieus?”.

Could not load the poll.