Nieuwe Tulpenboom geplant op Laar

(Foto’s) Woensdag werd op het nieuwe groenactiviteitenterrein in het dorp Laar een centrale boom geplant, een Liriodendron tullipifera (Tulpenboom). Het planten van deze boom gebeurde in het bijzijn van de Dorpsraad, buurtbewoners, alle leerlingen van IKC Laar en wethouder Van den Heuvel.

De Tulpenboom komt te staan in een boombank. Op het terrein worden ook andere bomen en struiken geplant. Verder komen er allerlei voorzieningen. Zo is er straks voor jongeren een balanceerparcours, een speelzone met natuurlijke spelaanleidingen en een voetbalveldje. Ook komen er heuveltjes en een laagte. Voor ouderen worden twee jeu-de-boulesbanen aangelegd omzoomd met bomen. Educatieve plekken komen er in de vorm van een vlindertuin en een insectenhotel. Om de bijencultuur te versterken wordt een bijenoase aangelegd die door de provincie is gesubsidieerd. Verder wordt er een watertappunt van WML geplaatst en bruggetjes en fietsparkeerplaatsen aangelegd. Daarnaast komt er een hondenuitlaatterrein dat met een hek en struiken wordt omheind.

Feestje voor de kinderen

Naast het planten van de centrale boom werden er verspreid over het nieuwe terrein nog andere bomen geplant. Het werd een feestje voor de kinderen. Zij mochten meehelpen en als dank kregen ze na afloop een goodiebag met o.a. een mini-insectenhotel en waterbidon.

Prijsvraag

De Dorpsraad van Laar heeft een prijsvraag uitgeschreven. Meer info / meedoen kan via: http://iwdg.nl/2twBluT of kijk op http://dorpsraadlaar.nl.

Bekijk een sfeerimpressie.