(Foto’s) Afgelopen week werd bij zorgboerderij Ingelshof in Tungelroy een circusvoorstelling opgevoerd door Rakkers van Roekes, een groep van 8 kinderen met het syndroom van down, in samenwerking met Circus Caps.

De kinderen hadden al weken geoefend om kunsten en acts voor te bereiden. Zo’n 80 bezoekers waren bij de voorstelling aanwezig waaronder familie en bekenden van de kinderen. Zichtbaar werd er genoten van de activiteit waarbij de kinderen maximaal in de belangstelling stonden. De voorstelling kon mede mogelijk worden gemaakt na een bijdrage van de Sponsorwinkel.

Rakkers van Roekes biedt kinderen die (door een beperking) niet uit eigen beweging aan een groepsactiviteit mee kunnen doen, de gelegenheid om onder continue toezicht, samen met anderen activiteiten te ondernemen. De begeleiding in groepsverband is gericht op het bieden van structuur, regelmaat en persoonlijke verzorging. Consequent zijn in de benadering staat centraal.

Er wordt veel aandacht besteed aan het bieden van duidelijke kaders, de ontwikkeling van zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Het programma wordt zodanig ingekleed dat er sociale contacten aangegaan en onderhouden worden en er succeservaringen worden opgedaan. Vanuit een wij-gevoel in een veilige omgeving beleven hoe het voelt om er echt bij te horen.

Rakkers van Roekes is een initiatief van Maria van Eerd, van praktijk DENK en GROEI. Behalve dat DENK en GROEI zich op de leer- en thuisomgeving van kinderen richt, voegt de organisatie met Rakkers van Roekes een extra dimensie toe, gericht op zinvolle dagbesteding.