Vergeet niet te stemmen woensdag

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

Woensdag kun je jouw stem uitbrengen tijdens de verkiezing voor de gemeenteraad. De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan in de gemeente. Door te stemmen bepaal je samen met de andere kiezers welke partijen in de gemeenteraad komen. Je oefent zo invloed uit op de besluitvorming van de gemeenteraad voor de komende vier jaar.

Openingstijden stembureaus

De stembureaus zijn 21 maart open van 7.30 tot 21.00 uur. Als je stemrecht hebt, dan heb je begin maart jouw stempas toegestuurd gekregen. Daarmee kun je in alle stembureaus binnen de gemeente stemmen. Op jouw stempas staat het adres van het stembureau bij jou in de buurt, maar je bent niet verplicht daar te stemmen. Neem naast jouw stempas ook jouw identiteitsbewijs mee naar het stembureau.

Locaties stembureaus

Weert: http://iwdg.nl/2GMQZ8l – (locaties in Google Maps: http://iwdg.nl/2ponxhJ
Cranendonck: http://iwdg.nl/2FPsbPZ
Leudal: http://iwdg.nl/2FP7qnz
Nederweert: http://iwdg.nl/2IGlf5y

Uitslagenavond

Zoals gebruikelijk, houdt de gemeente aan het eind van de dag waarop de gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden – woensdag 21 maart – een open huis. Daar kunnen de inwoners van Weert kennis nemen van de uitslagen. Vanaf ongeveer 21.15 uur is iedereen welkom in de hal van het stadhuis aan de Wilhelminasingel. Diverse media doen live verslag vanuit het Weerter stadhuis, waaronder de NOS en ook via WdG en ML1TV kun je meekijken via een livestream.

Raadgevend referendum

Woensdag wordt naast de gemeenteraadsverkiezingen ook een raadgevend referendum gehouden. Je kan dan ook stemmen over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (ook wel Sleepwet genoemd). Het raadgevend referendum vindt tegelijkertijd plaats met de gemeenteraadsverkiezingen. Kijk voor meer informatie: https://www.referendum-commissie.nl/

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie