Workshop Van idee tot burgerinitiatief

Het Vrijwilligerscollege van Punt Welzijn organiseert op 18 april de workshop “Van idee tot burgerinitiatief”. Deze is bedoeld voor inwoners van Weert, vrijwilligersorganisaties en professionals van maatschappelijke organisaties die voornemens zijn om aan de slag te gaan met een burgerinitiatief of actief zijn binnen een bestaand burgerinitiatief. De workshop is gratis en vindt plaats in het gemeentehuis.

Wat kun je verwachten

Je start dit vrijwilligerscollege met een uitgebreid verhaal over “Het Luuëkerpârk”. Het Luuëkerpârk is ontstaan vanuit een burgerinitiatief van bewoners die actief zijn in de wijkraad van Leuken. Tijdens de workshop worden de ervaringen gedeeld rondom het ontstaan, de planvorming, werving van vrijwilligers en de realisatie van het park. Daarbij is er alle ruimte om vragen te stellen.

Aansluitend aan dit verhaal wordt een toelichting gegeven op de mogelijkheden die het fonds burgerinitiatieven biedt. Zo krijg je inzicht in waarvoor je een aanvraag kunt doen, hoe het fonds burgerinitiatieven jou en je project verder kan helpen en is er alle ruimte om de wethouder alle vragen rondom het fonds te stellen. Ben je benieuwd naar de ervaringen van het Luuëkerpârk of heb je specifieke vragen? Wil je meer weten over de mogelijkheden van het fonds burgerinitiatieven? Meld je dan aan voor de workshop!

Doelstelling en inhoud

Doel van de workshop is het leren van de ervaringen uit een succesvol burgerinitiatief “Het Luuëkerpârk” en inzicht verkrijgen in de mogelijkheden die het fonds burgerinitiatieven biedt. Vragen als: Hoe start een burgerinitiatief? Hoe werf je enthousiaste vrijwilligers? Hoe ga je concreet aan de slag? En hoe kun je met het fonds burgerinitiatieven aan de slag? worden behandeld.

Gastsprekers

Wethouder Martijn van den Heuvel zal vertellen over de mogelijkheden van het fonds Burgerinitiatieven. Bas Meijboom, Voorzitter van Wijkraad Leuken en een van de kartrekkers van het Luuëkerpârk, zal zijn ervaringen delen op gebied van een succesvol burgerinitiatief.

Datum workshop

De bijeenkomst vindt plaats op 18 april in het gemeentehuis van Weert, Wilhelminasingel 101, en start om 19.00 uur. Meer informatie en een link om aan te melden staat op www.goedbezigweert.nu. Direct aanmelden kan ook via [email protected] o.v.v. de naam van de bijeenkomst, jouw naam en telefoonnummer.