Gewijzigd programma koopzondag

Plaats een reactie

De laatste dag van Oranjeweek 2018 is dit jaar de Dag van Sport & Bewegen. Vanwege de zeer uiteenlopende weersvoorspellingen zijn er enkele lichte programmawijzigingen.

Punt Welzijn / Let’s Move en Centrummanagement presenteren tijdens de koopzondag de Dag van Sport & Bewegen. In samenwerking met diverse sportverenigingen uit Weert en omgeving wordt het centrum omgetoverd tot een waar sportspektakel. Op de pleinen worden velden uitgezet, wedstrijden gehouden en presentaties gegeven. Bezoekers krijgen de kans álle sporten te ontdekken door de lange oranje loper over de pleinen te volgen. Na het succes in 2017 is er ook dit jaar weer een stempelkaart, waarbij bezoekers door deel te nemen aan sporten hun kaart kunnen vol sparen en kans maken op mooie prijzen.

Wijzigingen

Voornaamste wijziging is het verplaatsen van het urban programma naar een binnenlocatie. Op de Markt zou een voorronde van de Nederlandse Breakdance League plaatsvinden. Vanwege de weersvoorspellingen heeft de landelijke organisatie hiervan vrijdag te kennen gegeven uit te wijken naar Dansschool Fresh.

Het breakdanceprogramma zou eerder starten dan de overige activiteiten tijdens de Dag van Sport & bewegen. Andere sportprogramma’s beginnen vanaf 13.00 uur, gelijktijdig met de koopzondag, en omdat het er op lijkt dat de buien Weert dan al gepasseerd zijn blijft het overige programma ongewijzigd. Om de ruimte van het breakdance op te vullen wordt een opblaasbare stormbaan namens Rabo Urban Sport Tour Weert, een initiatief van Let’s Move, geplaatst

Oranjeweek

Sinds de komst van de koninklijke familie naar Weert in 2011 viert Weert de Oranjeweek. De feestweek varieert in lengte omdat de data gebaseerd worden op de periode van het weekend tot Koningsdag. De Oranjeweek vindt in 2018 plaats van 26 t/m 29 april. Net als bij voorgaande edities heeft het programma vooral een lokaal-regionaal karakter. Meer informatie en programmadetails zijn te vinden op www.oranjeweekweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie