Huisdieren gered bij woningbrand

112 Leudal Regio Reageer 1 min. leestijd

Update 07.35u – Ittervoort – (Foto’s / video) De brandweer is vrijdagochtend omstreeks 5.30 uur gealarmeerd voor een grote woningbrand in Ittervoort.

In de kelder van een woning aan de Margaretastraat was een noodaggregaat in brand gevlogen. De brand ging gepaard met de nodige rookontwikkeling. De bewoner wist zichzelf in veiligheid te brengen. Hij is in een ambulance gecontroleerd en voor controle overgebracht naar het ziekenhuis omdat hij rook had ingeademd.

De brandweer wist een hond en konijnen uit de woning te redden. Zij werden naar een veilige plaats buiten gebracht.

Om 07:00 uur had de brandweer het vuur onder controle en is er het sein brandmeester gegeven. Het ventileren en controleren van het pand heeft nog een half uur in beslag genomen. De woning heeft flinke rookschade opgelopen. Stichting Salvage is ingeschakeld voor de nazorg.

Update

Bij de bluswerkzaamheden is een hennepkwekerij aan het licht gekomen. Politie en gemeente Leudal zullen onderzoek doen naar de exacte oorzaak van de brand en de activiteiten die er zich op dit adres voordeden.

Video via Youtube

https://youtu.be/MhPn12Y_gk8

[nggallery id=’6325′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie