Mountainbiker onwel in bosgebied

De hulpdiensten zijn zondag omstreeks 13.30 uur gealarmeerd voor een medische noodsituatie in de Weerter- en Budelerbergen aan de Geuzendijk.

Twee mannen waren in het bosgebied aan het rijden met hun jeep toen ze tot hun grote schrik een man op de grond zagen liggen. De man gaf geen teken van leven en de mannen waarschuwden direct de hulpdiensten.

De ambulancedienst en politie waren snel ter plaatse en moesten overgaan tot reanimatie. De man is vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Gegevens

De mountainbiker was alleen aan het fietsen in het bosgebied. Gelukkig werd hij gevonden door voorbijgangers. Mocht je zelf ooit alleen op pad gaan in een onbewoond gebied dan kun je bijvoorbeeld een SOS-app voor je telefoon installeren. De app verzamelt locatiegegevens en je kan snel contact leggen met de hulpdiensten. Zorg ook dat je te allen tijde legitimatie bij je draagt zodat de familie zo snel mogelijk in kennis kan worden gesteld.