Dode bij ongeval op Kempenweg

Update 18.49u – (Foto’s / video) De hulpdiensten zijn donderdag omstreeks 16.40 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Kempenweg in Weert.

Op de splitsing te hoogte van de Trancheeweg was een personenauto in botsing gekomen met een vrachtwagen. Volgens getuigen kwam de auto vanuit de Trancheeweg en wilde de Kempenweg oprijden. De vrachtwagen die op de Kempenweg reed probeerde nog uit te wijken, maar kon de botsing niet voorkomen.

De twee inzittenden van de auto raakten ernstig gewond. Naast de ambulancedienst, brandweer en politie kwam ook een traumahelikopter ter plaatse om hulp te verlenen. De inzittenden van de auto zaten bekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd.

Onderzoek en afsluiting

De weg is afgesloten voor het verkeer. Gezien de ernst van het ongeval zal de weg donderdagavond afgesloten blijven vanwege technisch onderzoek door de politie. Het verkeer wordt omgeleid via de Havenweg (Budel-Dorplein) – Fabriekstraat (Budel-Dorplein) – Randweg Zuid (Budel) – Geuzendijk (Weert) – Princenweg (Weert).

Update

Helaas is één inzittende van de personenauto komen te overlijden. Het gaat om een 86-jarige man uit Herten. De bijrijder, een 69-jarige man uit Roermond, raakte ernstig gewond. De politie heeft een onderzoek ingesteld om de precieze toedracht te achterhalen.

Video via Youtube

https://youtu.be/I1mWKeGqqrw