Vroege vogels op de vrijmarkt

(Foto’s) De Oranje vrijmarkt in Weert ging gisteravond rond 20.00 uur al van start. Het was meteen gezellig druk, maar toen kwam de nacht.

Veel verkopers vertrokken of lieten hun boeltje achter om vervolgens ergens een warme slaapplek op te zoeken. Maar er waren ook mensen die afgelopen nacht bij een temperatuur van slecht twee graden celcius op de Singel overnachtten. Maar toen vanochtend vroeg het zonnetje zich weer liet zien werd het langzaam weer druk in de Weerter binnenstad. Om 7.00 uur stonden er weer veel verkopers te popelen om hun spullen aan de man te brengen.

De vrijmarkt duurt vandaag nog tot ongeveer 16.00 uur. Daarnaast kun je ook nog Vogelschieten op de Langpoort en staan stormbanen en een klimtoren op de Markt.

Bekijk een sfeerimpressie van de (vrolijke) vroege vogels (door Theo Van de Winkel).